Inte helgen som kommer utan nästa ska jag gå en keramikkurs hos Anna Wennerstrand i Broddetorp. Det ser jag fram emot. Det ska bli väldigt kul. Jag och min man gick en helgkurs i vintras. Det var inspirerande. Jag hade inte gjort något i lera sedan jag gick i skolan. På en helg hann vi göra väldigt många saker. Min man drejade. Det såg svårt ut så det gjorde inte jag. Jag höll mest på med kavlingsteknik.
 
Jag gjorde ett fat med fjärilar som är ett av mina favoritmotiv. 
 
 
Det blev en spricka i fatet men det gör inget. Tidigt i våras satte jag blommor i fatet.
 
 
De ljusa faten har min man gjort. Det blev jättefint att sätta blommor i dem. 
 
Jag gjorde en tekanna. Den tog tid att göra den men det var spännande att se hur den blev. Jag använder den som prydnad. Den blev väldigt tung.
 
 
 
På locket på kannan satte jag en fjäril. Den håller än men som sagt kannan används mest till prydnad.
 
 
Jag gjorde även några mindre fat som vi använder som underlägg.
 
 
 
Peter har gjort kopparna.
 
 
På lördagskvällen innan den sista kursdagen fick jag en idé när jag tittade i tidningen Lantliv. Jag ville göra ett fat med raka höga kanter som jag skulle använda som adventsljusstake. På söndagen skulle jag göra det sista på tekannan men jag hann också göra klart fatet. Det blev fint. Jag tog tyvärr inte någon bild på fatet när jag hade satt dit ljus m m. Det får jag göra det här året.
 
På kursen som jag ska gå nu har jag tänkt att göra små röda äpplen i keramik till adventsljusstaken och plattor i rött och svart, kanske något motiv på några plattor. Plattorna ska jag sedan sätta fast på en skiva, som ska bli en bordsskiva. Underredet på farmors gamla symaskin ska bli bordsben. 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress