29 juli 2017

Pyjamas

Kläder Sybingo

 
 
I dag har jag kryssat två rutor i sybingon; sy en pyjamas och skapa något mönstrat.
 
 
 
 
 
 
Tyget som jag sytt pyjamasen i hittade jag för några år sedan i mammas tyglager. Det är glansigt och vackert i fina färger. Jag har inte kommit på att sy något av det förrän jag såg rutan i sybingo "sy en pyjamas". Pyjamasen är sydd i ett härligt tyg som är bekvämt att ha på sig.
Tredje dagen på semestern. Dagarna går fort. En bra start på dagen är att ta en smoothie på verandan.  I måndags köpte jag två lådor med hallon. I dag blev det en hallonsmoothie.
 
 
Hallonsmoothie
 
1,5 - 2 dl frysta svenska hallon (jag kokar inte dem innan; det gör jag med utländska hallon)
1 banan
en halv nätmelon
en dryg tesked honung
1 dl grekisk yoghurt
4 dl kokosmjölk
 
Skala och dela de ingredienser som behövs. Kör allt i en mixer eller använd en stavmixer. Det blev supergott.
 
I går köpte jag fyra silverpäronträd och nio lavendelplantor. De ska planteras i hörnen på den delen där glaspaviljongen ska stå. Jag hoppas det går att plantera dem i veckan.
 
 
 
 
Jag är så glad☺ för i år blommar clematisen. De senaste åren har våra får varit på rymmen och ätit upp clematisen och rosorna.
 
 
 
 
På höstlovet förra året var vi i London. Inför besöket sökte jag på vintagebutiker. Jag hittade en superfin Chaneldräkt med en top på palette-london.com. Priset passade dock inte mig.  Jag har länge tänkt att sy en liknande top. Jag började på den i går och blev klar i dag.
 
 
 
Jag har sytt topen i ett sidentyg som jag köpt på tradera för 150 kr. Ett superfynd. Det blev en del tyg över som räcker till en top till. Jag tänkte göra en liknande men broderade på den. De breda silverbanden har jag sytt på med två sömmar, en i varje sida.  De smala banden har jag sytt på med en söm i mitten.  Jag är supernöjd med topen.  
 
 
Nu har jag kryssat en ruta till i sybingon; skapa något du länge velat göra.