25 december 2017

Ris à la Malta

Recept jul

På julaftons kväll äter vi alltid risgrynsgröt. Av det som blir över gör jag ris à la Malta på juldagen. Det är en av mina favoriter av julmaten. Det blev inte mycket över av gröten men man tager vad man har. Jag blandade ut genom att förutom apelsiner lägga i granatäpple och sharonfrukt. Det blev några dl risgrynsgröt cirka 3 dl.
Lägg gröten i en större skål. Blanda i en dryg msk vaniljsocker.
Skala och skär två stora apelsiner.
Rulla ett granatäpple mot en hård yta och knacka det mot en hård yta. Det blir då lättare att få loss granatäpplekärnorna. Blanda i granatäpplekärnorna bland de övriga ingredienserna.
Skala och skär två sharonfrukter och blanda i dem med de andra ingredienserna. Vispa 2.5 dl grädde och häll detta i skålen med de övriga ingredienserna. Klart att servera.
Supergott.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress