24 december 2017

Jultårta

Recept jul

Vi har haft en härlig julafton. Nästan lika avslappnad som vår ragdoll.
Jag önskar att alla i världen skulle ha möjlighet att ha det så bra. Vi åt en enkel julmiddag i köket. De fina jultallrikarna används bara några få gånger om året. Maken har fått dem av sin mamma.
Vid eftermiddagsfikat fick vi besök. Jag och dottern hade gjort en cheesecake med pepparkaka. Den är superenkel att göra.
Recept Vispa 4 dl grädde i en skål. Vispa 4 äggulor och 1.5 dl socker i en annan skål. Vispa 4 äggvitor i en tredje skål tills det blir ett hårt skum. Efter att äggulorna och sockret vispats pösigt rör ner 400 gram Philadelphiaost. Rör sedan ihop alla ingredienser i skålen med äggvitorna.Smält 60 gram smör i mikrougn eller på en spis. Mortla 150 gram pepparkakor. Blanda samman smör och pepparkakskross. Lägg detta sedan i en form med avtagbara kanter. Häll över cheesecakesmeten. Ställ in i frysen minst 5 timmar. Ta fram tårtan ur frysen 20 minuter innan servering. Vi dekorerade tårtan med Marabou Noblesse choklad med apelsin crips smak runt kanterna på tårtan. Ovanpå tårtan dekorerade vi med tomtar och olika strössel. God fortsättning på julen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress