24 december 2017

God Jul

Frukost Recept jul

Innan dottern och maken vaknat tog jag och Mejla en promenad. Det var jättehärligt ute. Det som saknades var snö. När vi kom hem började jag med frukosten; tomtelatte och smörgås.
I går bakade jag ett julbröd. På julaftonskvällen äter vi julgröt med en julsmörgås. Vi tog en smakbit av brödet till frukost. Det var gott. Recept julbröd 2 dl havregryn 5 dl vetemjöl 1 dl solrosfrön 1 dl hela linfrön 1 dl pumpafrön 1 dl mandlar utan skal 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 0.5 dl sirap eller flytande honung 2 dl frusna lingon 4 dl kvarg. Det går lika bra med filmjölk eller yoghurt. Hacka mandeln grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda i kvarg, lingon och sirap eller honung. Lägg degen i en limpform som är ungefär 1.5 l. Smörja formen med rapsolja. Sätt in formen längst ner i ugnen i 200 grader i ungefär 45 - 1 timme beroende på ugnen. Testa med en sticka. När stickan är torr är brödet klart.
Efter frukost brukar vi öppna var sin julklapp. I år skrev jag några rim på dotterns paket. Jag är inte särskilt bra på att rimma men på detta paket tyckte jag att jag fick till det. Det blev ett kort rim på en fotokalender som jag gjorde till dottern med kort från vår Parisresa. Rimmet lyder: "Till minne från vår resa till Paris. Jag hoppas det blir en repris."
Av dottern fick jag en vit kruka som jag önskat mig länge. Imponerad att hon kom ihåg detta. Hon gick själv på stan en stund och köpte julklappar.
Krukan passar så bra till vår nya lampa i sovrummet.
Även våra katter och hund fick julklappar.
Detta är hundens julklapp.
Även katterna fick julklapp.
Ha en riktigt god jul.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress