Jag har gått med i en amerikansk utmaning som innebär att man under ett år ska tillverka sina egna kläder. Det enda man får köpa är skor, strumpor och underkläder. Det ska bli spännande. Det börjar den 1/1-18. Det passar bra för jag har fått en provdocka. En provdocka har jag önskat mig i många år. Äntligen har jag fått en.
Det första jag tänkte sy är en chaneldräkt som passar till linnet som jag sydde i somras. Chaneltyget med matchande band köpte jag i Paris i somras. De ses på bilden nedan. Knapparna på bilden låg i min knappsamling. Jag har väntat att sy dräkten tills jag fick en provdocka. Förr gjorde jag egna mönster men det hinner jag inte göra längre. Jag hittade inte något annat mönster i samlingen än det som ses på bilden nedan. Jag får göra om mönstret så det blir som jag tänkt mig.
Om jag inte får några andra idéer har jag tänkt att nästa syprojekt ska bli jackan på bilden nedan. Tyget på bilden köpte jag också i Paris. Knapparna låg i min knappsamling. Det finns många fina knappar i den.
Jag har så många syplaner. Jag har även tänkt att sy klänningen till höger på bilden.
Jag trodde jag gjorde ett sista klädköp innan köpstoppet häromdagen. Träningskläder från Stronger. De är så snygga. Jag fick en matchande vit tröja av dottern i julklapp. Precis en sådan tröja som jag ville ha. Nu ska jag sätta fart och träna.
Jag har inte några fler tröjor som matchade de nya träningskläderna så jag beställde en rosa Lexington tröja från campadre.se i går. Det var det sista klädköpet till mig på ett år. Jag kan tipsa om att det nu finns mycket snyggt på rea på campadre.se. Ha en fin juldag.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress