17 december 2017

Adventsbrunch

jul

I dag blev det extra god brunch. Jag och dottern bakade saffransscones. Jag brukar inte lyckas med scones. De blir ofta torra. I dag var det mest dottern som bakade. Sconesen blev jättegoda. Hon gjorde halv sats och tog 0.5 dl mindre mjöl och halverade inte mängden saffran. Receptet tog hon från året runt. https://www.aretrunt.se/snabba-saffransscones/
Vi gjorde även en brietårta. Den blev jättefin.
Det är lätt att göra brietårta och går fort. Ta ut brieosten ur kylskåpet och låt den stå cirka 15 minuter innan smördeg läggs på. Jag köpte ett ark med utkavlad smördeg. Lägg det runt en hel rund brieost. Vispa ett ägg och pensla på smördegen ovanpå och på sidorna. Lägg brietårtan på ett bakplåtspapper på en plåt. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter. När brietårtan är klar i ugnen dekorera den. Dottern lade jordgubbar och några aprikoser runt tårtan. På tårtan formade hon ett hjärta av aprikoser och strödde sedan lite mandelspån ovanpå tårtan. Visst blev den snygg? Till sconsen serverade vi creme fraiche med mandelspån och hackade aprikoser.
Jag gjorde även sallad av skivade apelsiner och granatäpplekärnor. Dottern lade även en apelsinskiva och granatäpplekärnor ovanpå creme fraiche röran på sconesen. Testa det. Det var gott.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress