31 december 2017

Buffé

buffé

a
Skaldjurstårtan.
Gratinerad brietårta med smördeg. Kräftorna var fiskade i Vättern. De var jättegoda. Jag köpte dem på rekoringen i Skövde i fredags. Receptet på skaldjurstårtan hittade jag på matplatsen.net. Den var lätt att göra och blev jättegod. I morgon ska jag göra några desserter. Bilder kommer i morgon. God natt.

27 december 2017

Vad är det i påsen?

Djur

I dag köpte jag en blomma till den fina vita bubbelkrukan som jag fick i julklapp av dottern. När jag gick upp med blomman lämnade jag kvar blompåsen på golvet i hallen. När jag kom tillbaka var det något i påsen.
Mejla var nyfiken och undrade vad det fanns i påsen. Vad fanns det i påsen?
I påsen låg Hannes. Han älskar att krypa in i papperspåsar.

25 december 2017

Ris à la Malta

Recept jul

På julaftons kväll äter vi alltid risgrynsgröt. Av det som blir över gör jag ris à la Malta på juldagen. Det är en av mina favoriter av julmaten. Det blev inte mycket över av gröten men man tager vad man har. Jag blandade ut genom att förutom apelsiner lägga i granatäpple och sharonfrukt. Det blev några dl risgrynsgröt cirka 3 dl.
Lägg gröten i en större skål. Blanda i en dryg msk vaniljsocker.
Skala och skär två stora apelsiner.
Rulla ett granatäpple mot en hård yta och knacka det mot en hård yta. Det blir då lättare att få loss granatäpplekärnorna. Blanda i granatäpplekärnorna bland de övriga ingredienserna.
Skala och skär två sharonfrukter och blanda i dem med de andra ingredienserna. Vispa 2.5 dl grädde och häll detta i skålen med de övriga ingredienserna. Klart att servera.
Supergott.