19 augusti 2017

Paris

Resor

Jag och dottern är i Paris. Vi har åkt själva utan maken som är hemma och arbetar. Det är min sista semestervecka. Jag börjar jobba på måndag och dottern börjar skolan igen. Skönt med vanliga rutiner igen. Vår resa till Paris började med kaos. Vi kom hit i onsdags. Jag hade inte kollat upp så noga hur vi skulle ta oss från Charles de Gaulle flygplatsen till hotellet som ligger i närheten av Gare St Lazare. Vi gick av vid Gare du Nord. Därifrån skulle vi ta Metron till Gare St Lazare. Det var länge sedan jag åkte tunnelbana i Paris och såg väl lite vilsen ut. Jag märkte att det var två killar som cirkulerade runt oss. Jag håll hårt i handväskan tyckte jag men råkade fastna i spärren in till tunnelbanan med resväskan. När vi kom till hotellet upptäckte jag till min förskräckelse att plånboken med 500 euro, dotterns födelsedagspengar och mina två bankkort var borta. Jag märkte inte när plånboken försvann. Jag fck lite panik. Dottern var som vanligt kollugn. Det löste sig dock. Jag spärrade korten och dottern hade som tur var med sig sitt kort som jag kunde sätta över pengar till. Jag har gjort en skadeanmälan och förhoppningsvis får jag tillbaka de stulna pengarna. Det är dock en självrisk. Jag har betalt resan med mitt bankkort och om jag förstått reglerna rätt kan jag få ersättning för självrisken från banken. Mitt råd är att kolla upp lite bättre hur man tar sig från flygplatsen till hotellet så man inte ser så vilsen ut. I morgon åker vi hem igen. Då åker vi taxi från hotellet till flygplatsen. Det blir mycket dyrare men med hänsyn till vad som hände när vi åkte hit tycker jag det är värt det. Nästa gång åker vi inte utan maken. 
 
Om vi räknar bort onsdagens kaos har vi haft fantastiska dagar i Paris. Just nu sitter vi på hotellrummet dricker te och äter macarons. Vi har testat macarons från olika ställen. Vi tycker att macarons med vaniljsmak och chokladsmak från Angelina och Laudree är de godaste.
 
Dessa kommer från Angelina.
 
Jag har vägrat att åka Metron och jag tror vi har gått minst två mil per dag. Fötterna är helt slut. I dag köpte jag en fotmask för trötta fötter.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress