20 augusti 2017

Museibesök i Paris

Resor

På torsdagen ägnade vi större delen av dagen på olika museibesök. Jag gillar att gå på museum och det tyckte även Dottern var kul. Vi började med Musee de l'orangerie där det bl.a. hänger stora näckrosetavlor av Monet.
 
 
Därefter gick vi på Christian Dior utställningen på Les Arts Decoratif. Utställningen var mycket sevärd. Jag skulle vilja gå på den igen. Jag fick massor av inspiration. Vilka klänningar, kappor och dräkter. Vi fick dock stå ungefär en timme i kö för att komma in och det var väldigt mycket folk därinne. Utställningen pågår till januari nästa år. Har man möjlighet rekommenderar jag att se den när det är lågsäsong och inte så mycket folk.
Jag köpte ett häfte om utställningen och har redan tittat i den flera gånger.
 
Sedan blev det en snabbfika utanför Louvren och en timmes besök där. Vi kom dit vid 17-tiden och behövde inte stå i kö. Dottern ville framför allt se Mona Lisa. Det hann vi och vi hann även se mycket mer.
 
 
Sedan gick vi på en del broar vid Seine och åt en middag. Vi upptäckte att Musee d'Orsay har öppet till 21.45 på torsdagar. Det är ett mycket vackert museum som ligger i en gammal järnvägsstation. Jag rekommenderar varmt ett besök där. Bästa museumet. Många Monettavlor. Han är min favoritkonstnär. Även dotterns favorittavla frukost i det gröna hänger där.
 
 
 
M Alrup

Låter väldigt trevligt. Hoppas ni har mycket minnen och inspiration hem :)

Svar: Vi hade det fantastiskt. Mycket inspiration och många minnen. Kul att åka med tonårsdottern. Jag gjorde även några tygfynd.
bylijo.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress