För några år sedan köpte jag en rosa fåtölj med tillhörande fotpall på Ikea. Jag är mycket nöjd med dem. Det är i fåtöljen jag sitter och broderar, stickar, läser eller bara sitter.
 
Kuddarna har jag sytt av tyg som jag köpt från Svenskt Tenn. Jag hade länge tittat på det tyget men tyckte att det var för dyrt. Till slut köpte jag en meter. Det räckte till två kuddar och jag klädde även om en stol. Stolen sitter vi i flera gånger per dag och tyget har blivit väldigt slitet. Det är dags att klä om stolen igen. Jag har hittat ett tyg i sammet av Nadja Wedin som är fantastiskt vackert. Tyget har rosa inslag. Jag funderar på att köpa och  klä om stolen i det tyget men även det tyget är mycket dyrt. Jag avvaktar ett tag till.
 
Våran stol som behöver kläs om.
 
 Bilden ovan är hämtad från nadjawedin.se och det är det tyget som jag vill klä om stolen i.
 
 
Det är konkurrens om min rosa fåtölj. Det är inte alltid jag hinner före katterna. Ligger de där har jag inte hjärta att flytta dem. De tycker om att ligga där.
 
 

30 augusti 2017

Sybingo

Sybingo Sytt

Nu har jag kryssat sista rutan för min del i sybingon. Jag har inte kryssat alla rutor men så får det vara. Det blev fem rader. Sybingo var något nytt för mig. Jag har fått många idéer och inspiration genom sybingon. Blir det en sybingo nästa år kommer jag att hänga på.
 
 
Sista rutan blev sy en kjol.
 
 
Framstycket på kjolen.
 
 
Bakstycket på kjolen.
 
Närbild på en av sömmarna.

29 augusti 2017

Tygaffärer i Paris

Allmänt

 
Här kommer ett sista inlägg från min och dotterns Parisresa. För en tygnörd som jag är ett besök i tygkvarteren nedanför Sacre Coeur ett måste. Dottern var inte lika entusiastisk över det. Det blev ett kort besök men jag hann gå i några tygaffärer och det blev två tyginköp och några fina band. 
I
Från den här butiken köpte jag två tyger.
 
Av det svartvita tyget ska det bli en Chanelliknande dräkt. Den kommer att passa till min sidentopp som jag visade i ett tidigare inlägg.
Nu ser jag fram emot en höst med mycket tid vid symaskinen. Det kommer bilder så småningom.